Шукати в цьому блозі

четвер, 3 лютого 2011 р.

СВ. ОСКАРА, ЄПИСКОПА

Св. Оскар народився близько 801 року у Франції. Був бенедиктином абатства Корбі, а потім – абатства в Корвей у Вестфалії. Звідти розпочав свою місійну діяльність у північній Німеччині, Данії, Швеції, де привів до віри короля Олафа. У 831 році став першим єпископом Гамбурга. У наступному році Григорій IV призначив його папським легатом у скандинавських країнах. Після знищення Гамбурга датчанами Оскар став єпископом Брему, де й помер 3 лютого 865 року.

МОЛИТВА
Боже, Ти схотів послати святого Оскара, єпископа, для просвітлення багатьох народів, † вчини за його заступництвом, * щоб ми постійно ходили в світлі Твоєї істини. Через Господа
нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки вічні.

СВ. ВЛАСІЯ, ЄПИСКОПА І МУЧЕНИКА

Св. Власій був єпископом Себасти у Вірменії в IV столітті. У 316 році йому після страшних мук відтяли голову. Його вшановують як заступника при хворобах горла.



МОЛИТВА
Господи, за заступництвом святого Власія, мученика, вислухай благання Твого народу † і вчини, щоб ми жили в мирі у земному житті * та отримали допомогу в осягненні життя вічного. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки вічні.