Шукати в цьому блозі

четвер, 28 квітня 2011 р.

СВ. ПЕТРА ШАНЕЛЯ, ПРЕСВІТЕРА І МУЧЕНИКА

Св. Петро Шанель народився в Куеті у Франції в 1803 році. Бувши пресвітером, він вступив до місіонерської конгрегації Маристів і був посланий для місіонерської праці на острови Океанії. Зустрів великі перешкоди з боку язичників та з боку методистів. Коли ж св. Петро привів до віри сина короля острова Футуна, 28 квітня 1841 року король наказав його вбити. Після смерті св. Петра весь острів прийняв католицьку віру.

МОЛИТВА
Боже, для зростання Твоєї Церкви Ти увінчав славою мучеництва святого Петра Шанеля, † дай нам у дні пасхальної радості так святкувати тайни померлого та воскреслого Христа, * щоб ми удостоїлися стати свідками нового життя. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки вічні.

СВ. ЛЮДОВИКА МАРІЇ ГРІНЬЙОН ДЕ МОНФОР, ПРЕСВІТЕРА

Народився 31 січня 1673 року у відомій дворянській сім’ї в містечку Монфор у Франції і був другим з 18 дітей. Сім’я була бідна, але віруюча – крім Людовика, ще один його брат став священиком, а шість сестер вступили до монастиря. Після отримання відповідної освіти був капеланом в шпиталі в Пуатьє, де заснував жіночу конгрегацію для опіки над хворими, а потім став мандрівним проповідником. Мав особливу побожність до Пресвятої Діви Марії і написав кілька богословських трактатів та аскетичних праць. Інтенсивна апостольська діяльність вичерпала його сили, і св. Людовик помер 28 квітня 1716 року, проживши 43 роки.

МОЛИТВА
Боже, Ти за заступництвом Пресвятої Діви Марії схотів скерувати кроки святого Людовика Марії, пресвітера, на дорогу спасіння і любові до Христа; † дай нам за його прикладом невпинно будувати Твою Церкву, * роздумуючи над тайнами Твоєї любові. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки вічні.